luni, 17 decembrie 2012

REGISTRUL PERSOANELOR CARE APLICĂ TVA

Registrul persoanelor care aplica sistemul TVA la incasare s-a organizat prin inscrierea persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care au depus notificarea privind cifra de afaceri sub 2.250.000 lei  sau nu au depus notificarea, dar a caror cifra de afaceri calculata din deconturile de TVA depuse in perioada 1 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012, nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei.


Registrul devine functionabil incepand cu data de 1 ianuarie 2013, iar actualizarea informatiilor se face zilnic, pana la data la care persoana impozabila aplica/inceteaza sa aplice sistemul.


Informatiile cuprinse in registru sunt publice si se afiseaza pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa www.anaf.ro/Informatii publice/Informatii privind agentii economici.

DIRECTOR EXECUTIV ,                             DIRECTOR EXECUTIV ADJ.,
Mihai Costin                                                  Alin Cristian Jude

joi, 13 decembrie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ



Direcţia Generală a Finanţelor Publice a jud. Cluj, prin Biroul metodologie si asistenta contribuabili, aduce la cunoştinţa persoanelor interesate informaţii de ultimă oră referitoare la modificarea scadenţei plăţilor în luna decembrie.



COMUNICAT DE PRESĂ

Conform modificărilor aduse la Codul de Procedură Fiscală, art.111^1, începând cu luna decembrie 2012 se modifică termenul de declarare şi de plată a creanţelor fiscale, astfel că termenul de declarare şi de plată se modifică din data de 25 decembrie în  data de 21 decembrie.

Aceste modificări vizează toate obligaţiile de declarare şi de plată, atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice (obligaţii la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale).


Ca urmare şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente vor achita obligaţiile aferente trimestrului IV până la data de 21 decembrie 2012.


Atenţionăm agenţii economici care beneficiază de eşalonări la plata obligaţiilor bugetare să acorde o atenţie deosebită acestor modificări pentru a nu pierde facilităţile acordate potrivit legii.       
         
 
DIRECTOR EXECUTIV ,                             DIRECTOR EXECUTIV ADJ.,

                  Mihai Costin                                                   Alin Cristian Jude

luni, 10 decembrie 2012

ŞTIŢI CE TREBUIE SĂ FACEŢI CU DEŞEURILE 
PE CARE LE GENEREAZĂ ACTIVITĂŢILE VOASTRE?

Nu e un lucru deloc simplu să gestionezi deşeurile care rezultă în urma activităţilor desfăşurate într-o companie sau de o persoană fizică autorizată. Legislaţia autohtonă, pusă în acord cu cea europeană, este foarte specifică pentru fiecare tip de activitate, fie că e vorba de producţie sau servicii. Iar măsurile coercitive sunt drastice şi cumulează amenzi între 15.000 şi 30.000 lei (adică între o sută cincizeci de milioane, lei vechi, până la trei sute de milioane).

Evitaţi orice incident neplăcut legat de această temă prin obţinerea informaţiilor specifice şi a competenţelor aferente prin CURSUL INTENSIV DE SPECIALIZARE ÎN GESTIONAREA DEŞEURILOR organizat periodic de Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj. 

Ultima serie din acest an se desfăşoară în perioada 12-14 decembrie.
Fişa de înscriere o găsiţi aici.